HTML

UNI-Plus

A blog az UNI-Plus programjainak, rendezvényeinek részletesebb, pontosabb leírását tartalmazza.

Friss topikok

Egy új ŐRÜLET: a „SZABADULÓS” játék

2013.08.01. 14:52 UNIPlus

Te mit tennél, ha egy olyan helyzetben találnád magad, ahol néhány társaddal együtt kellene:

  • hatástalanítani egy bombát;
  • menteni egy sorozatgyilkos leendő áldozatát;
  • kijutni egy börtönből;
  • ellopni egy autót?

Ja és ezt persze mind időre!:)

Az utóbbi pár évben egyre nagyobb teret hódítanak a logikai szabadulós játékok. Ezek lényege annyi, hogy egy kitűzött célt (leggyakrabban egy zárt szobából való kiszabadulást) kell elérni a játéktérben fellelhető logikai feladványok megoldásával. A feladatok általában úgy vannak kiszámolva, hogy éppen elég legyen rá a megadott idő, így a játék folyamatos versenyfutás az órával. Kapkodni azonban mégsem szabad, hiszen a feladatok megfejtéséhez hideg fej, higgadt gondolkodás és biztos kéz szükséges. Sok feladványt pedig lehetetlen egyedül megoldani, így nem csak saját logikádat vagy ügyességedet teheted próbára, hanem azt is, hogy hogyan tudsz együttműködni csapattársaiddal.

Hogy miért mondjuk ezt el? Mert szerintünk ez egy igen értelmes, hasznos, de mindezek mellett nagyon szórakoztató időtöltést!

Mindezek mellett azt is elárulhatjuk, hogy leendő NAGYKÖVETEINK szabaduló-képességét is próbára tesszük majd;) Ha eddig nem tetted meg, itt jelentkezhetsz nagykövetnek: http://uni-plus.hu/nagykovet

lock3.jpg

A műfaj egyébként a számítógépes „Escape Game”-ek élő verziója, ezek jellemzően gyorsan végigjátszható, flash-alapú játékok. A virtuális szabadulós játékok sikerét látva kezdtek elterjedni az élő játékok, ezekről volt szó a post elején.

Ha szívesen kipróbálnád, hogy honnan is indult ez az „ipar”, mi is az eredet, itt válogathatsz :) http://www.games.com/room-escape-games

A műfaj klasszikusának számító Submachine sorozatot itt próbálhatod ki: http://submachine.blogspot.hu/

Végül egy ijesztőbb változat, a horror-kedvelőknek: http://www.kongregate.com/games/Psionic3D/killer-escape

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: játék diáknagykövet

A bejegyzés trackback címe:

https://uni-plus.blog.hu/api/trackback/id/tr935438430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása